Дадоха зам.-председателското място на Илия Илиев от ОБТ Български лейбъристи“, във

...
Дадоха зам.-председателското място на Илия Илиев от ОБТ Български лейбъристи“, във
Коментари Харесай

Кметът на Царево с първа заявка да бъде балансьор: Предложи постове на опозицията

Дадоха зам.-председателското място на Илия Илиев от ОБТ „ Български лейбъристи “, във всички комисии има представители на опозицията

Илия Илиев от ОБТ „ Български лейбъристи “ е определен за зам.-председател на Общинския съвет на Царево. Това се случи на днешното второ съвещание на локалния парламент. Предложението опозиционер да е заместител на ръководителя Таня Янчева пристигна персонално от кмета Марин Киров, като по този метод даде поръчка, че ще е балансьор и да се работи в екип за развиването на общината. За втори заместител е определен Калин Стоянов от ГЕРБ. 

На днешната сесия съветниците одобриха Правилник за своята организация и активност. В оповестения 14-дневен период не бяха постъпили оферти на общински съветници по надлежния ред. Определени са и съставите на непрекъснатите комисии, като е гласувано във всички тях да има представители на опозицията. 

В началото на сесията кметът на община Царево Марин Киров прикани съветниците да бъдат дейни, с цел да може ползата на гласоподавателите да бъде предпазен. 

„ Уважаеми сътрудници, на тази първа сесия вие ще одобри своя устав за организация и активност. Това, че не са постъпили оферти по надлежния ред за неговото допълнение или смяна в оповестения период демонстрира или че с всичко сте съгласни, или че продължава остарелият метод на бездейност в периода за оферти и търсене на представление по време на самата сесия. Общинският съвет работи освен в този един час пред камерите, по тази причина апелът ми е – бъдете дейни в цялостната активност на локалния парламент, единствено по този начин ползата на гласоподавателите ще бъде предпазен. Позволявам си да изразя персонално мнение – защото групата на ГЕРБ има безусловно болшинство, ще се веселя, в случай че изберете представител на опозицията за заместник-председател на Общинския съвет и предлагам да дадете на опозицията и членове във значимите комисии – правна, бюджетна, устройство на територията. “ 

След съвещанието кметът Марин Киров благодари на съветниците, че поддържаха апела опозицията да е оптимално показана в локалната власт, в това число със заместник-председател на Общински съвет, нещо което не се е случвало досега.

" Не одобрявам подмятанията, че оттук насетне ще стане занимателно, тъй като Общинският съвет не е място за занимания и популизъм. Ще поддържа всеки един консултант в устрема му да способства за развиването на общината и за работата на Общинския съвет. Не е нужно да се заплашваме със занимания, а да работим като екип - и болшинството и опозицията, има всички предпоставки това да се случи ", сподели той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР